Medsyn Ögonklinik AB

Plastikkirurgi (endast ansiktet)

Photo by utkamandarinka/iStock / Getty Images

Vi utför plastikkirurgi med ögat i fokus

Att ögonen har stor betydelse för oss i vårt sociala beteende håller förmodligen de flesta med om och att ögonkontakt därför utgör en viktig del i kommunikationen.

Olika känslor som speglas genom våra ögon och hur de uttrycks spelar stor roll i all kontakt som vi har med andra människor. Ålderstecken i våra ansikten ger sig oftast till känna och märks först runt ögonen, vilket kan kännas som ett något trött utseende. Trots tillräcklig nattsömn och hälsosam livsstil.

Om ingreppet

Plastikkirurgi kring ögonen är ett ingrepp som exempelvis kan utföras på de övre eller de undre ögonlocken där man avlägsnar överskott av hud och/eller underliggande fettvävnad.

Denna typ av ingrepp anpassas alltid efter varje individ beroende på behov och förutsättningar. Att stoppa åldringsprocessen med hjälp av ögonlockskirurgi är inte möjligt, men det är möjligt att reducera mängden av lös hud och påsar runt ögonen.

Varför man behöver eller vill genomgå en plastikoperation kan bero på olika anledningar. Hos oss kan du exempelvis få hjälp med:

  • Korrektion av felställningar i ögonlocken

  • Borttagande av godartade och elakartade hudförändringar på ögonlocken

  • Borttagande av felväxande ögonfransar och åtgärd av lindrigare tårvägshinder

Operationstiden varierar, men det tar vanligen 30-60 minuter. Efter ingreppet kan du lämna kliniken direkt eller efter en liten stunds återhämtning.